петак, 13. децембар 2013.

Uskoro!Uskoro!Evropski zatvori u Srbiji!

Selaković je rekao da je boraveći u Briselu, prilikom bilateralnog skrininga, prisustvovao prezentaciji koja se odnosila na sprečavanju torture i borbu protiv torture, poštovanju ljudskih prava i sistem izvršenja krivičnih sankcija.
“Iz meseca u mesec zatvorski sistem je sve više na onom nivou standarda koje postavlja Evropska unija” – rekao je Selaković, ali je napomenuo da se još ne može reći da su ti standardi ispunjeni sto odsto.
On je naveo da se na tome radi i da je taj sistem u prethodnih godinu i po dana značajno ojačao što se vidi, kako je rekao, i na primeru Vaspitno-popravnog doma u Kruševcu, koji je danas posetio.
“Naša država traži svoj politčki put upravo u evropskim integracijama i opredelila se za njega, a to je put tokom koga ćemo, naročito u procesu pregovaranja iskoristiti svaku moguću priliku da svaki deo našeg društva, uključujući i zatvorski sistem, ojačamo i dovedemo na jedan nivo koji se može nazvati evropskim” – rekao je Selaković novinarima u Kruševcu.
Ministar pravde obišao je danas Vaspitno-popravni dom (Sivi dom) u Kruševcu gde je donacijom EU od oko tri miliona evra finansirana izgradnja osam novih paviljona.
Selaković: Zatvorski sistem sve bliži standardima EU

Нема коментара:

Постави коментар